Vastaa kyselyyn ja vaikuta kirjastopalveluihin! AMK-kirjastojen käyttäjäkyselyyn pääset tästä linkistä.

Haku

Haun pikaohje

Miten aloitan haun SeAMK-Finnassa?

SeAMK-Finnasta löytyy useita vaihtoehtoisia tapoja hakea. Voit valita tarkoitukseesi sopivan tavan.

Perushaku ja tarkennettu haku

Perushaulla ja tarkennetulla haulla löydät kirjaston paikallisen aineiston eli painetut kirjat ja e-kirjat, painetut lehdet ja e-lehdet, SeAMKin opinnäytteet sekä linkit tietokantoihin. Voit tehdä myös ns. tyhjän haun klikkaamalla vain hae-painiketta .

Kansainvälisen e-aineiston haku

Kansainvälisten e-aineistojen haulla löydät sähköisessä muodossa esimerkiksi lukuisia vertaisarvioituja tutkimuksia, artikkelijulkaisuja ja e-kirjoja useilta eri tieteenaloilta ja eri kustantajilta. Voit myös hakea kansainvälisiä e-aineistoja tarkennetulla haulla.

Kotimaisten artikkelien haku

Kotimaisten artikkelien haulla voit hakea kotimaisia ammatillisia ja tieteellisiä artikkeleita ja julkaisuja. Haulla löydät tietoja suomalaisista artikkeleista ja julkaisuista sekä linkkejä niiden kokoteksteihin. Voit myös hakea kotimaisia artikkeleita tarkennetulla haulla.

Avointen oppimateriaalien haku

Avointen oppimateriaalien haulla voit löytää Avointen oppimateriaalien kirjaston avoimia oppimateriaaleja kaikilta koulutusasteilta. Palvelua ja sieltä löytyviä oppimateriaaleja voivat käyttää niin opettajat, oppijat kuin aivan kaikki kansalaiset.

Selaushaut

Tietokantalista sisältää kirjaston hankkimien e-palveluiden ja tietokantojen tiedot. Tietokantalista sisältää myös linkit ko. verkkopalveluihin. Lehtilistasta löydät kirjaston painetut lehdet ja e-lehdet.

Miten tarkastelen hakutuloksia?

Kun teet haun SeAMK-Finnassa, haun käynnistäminen ohjaa hakutulossivulle, josta löydät hakusanojasi vastaavaa aineistosisältöä. Hakutulossivulta löytyy kolme välilehteä, jotka sisältävät erilaista aineistoa: Kirjaston kokoelmat, Kansainväliset e-aineistot ja Kotimaiset artikkelit (ks Hakutulossivu -osio). Hakutuloksia voi rajata hakutulossivulla (ks Hakutulosten rajaaminen -osio). Jos SeAMK-Finnasta ei löydy hakuasi vastaavaa aineistoa, ilmoittaa haku siitä erikseen.

Hakutuloslistasta pääset aineiston tarkkoihin tietoihin otsikkoa napauttamalla. Hakutuloksen kuvaketta tai kuvaa klikkaamalla saat auki suuremman kuvan ja osan tiedoista esikatselunäkymässä.

Mistä painettu kirja tai lehti löytyy?

Hakutuloslistasta pääset aineiston tarkkoihin tietoihin otsikkoa napauttamalla. Painetun kirjan kohdalla täältä näet tarkemmin, mistä kirja löytyy ja onko siitä vapaita kappaleita saatavilla. Sarakkeessa Hylly on kerrottu luokkanumero ja pääsana, joiden avulla voit löytää kirjan. Jos kaikki kappaleet ovat lainassa, näet tietoa kirjojen eräpäivistä ja varausten määrästä. Kun olet kirjautuneena sisään pääset tekemään varauksia.

Painetun lehden kohdalla täältä voit tarkastella mistä lehti löytyy ja kuinka pitkältä ajalta sitä on kirjastossa säilytettynä. Uusimmat numerot löytyvät Tapio-salista ja vanhemmat numerot lehtivarastosta. Säilytysaika on erilainen eri lehdissä.